Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


ΥΛΙΚΑ

2 κιλά περίπου αγριογούρουνο
Μικρή μαρινάδα
εύκολες και γρήγορες συνταγές "αγριογούρουνο στη γάστρα"
2 φλ.ξύδι
νερό
2 κ.σ.χοντρό αλάτι
Μεγάλη μαρινάδα
1 φλ.ξύδι
3 φλ. κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
μπαχάρι κόκκοι
πιπέρι κόκκοι
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
Για τη γέμιση
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
2-3 καρότα ροδέλες
4-5 κάστανα βρασμένα
πιπέρι....ρίγανη
Για το άλειμμα
2 κ.σ.λάδι
2 κ.σ.μέλι
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ σ.μαϊντανό
αλάτι...πιπέρι...
Στη γάστρα
1 κιλό πατάτες
λάδι...ρίγανη...αλάτι
~~~~~~~~~~
1 λεμόνι χυμός
2 πορτοκάλια χυμός
1 φλ.κρασί.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

χουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να ανοίξει, το κρέας, σε πλατύ κομμάτι,
για να μπορέσουμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε σε ρολλό.
Βάζουμε το κρέας, σε λεκάνη με την μικρή μαρινάδα, αφού έχουμε ανακατέψει τα υλικά
καλά για να λιώσει το αλάτι......Το αφήνουμε 5-6 ώρες, να καλύπτεται συνέχεια με τα υγρά.
Το βγάζουμε, το στραγγίζουμε και πετάμε τη μαρινάδα. Με αυτόν τον τρόπο, φεύγει το
πολύ αίμα και η μυρωδιά του αγριογούρουνου.
Στη συνέχεια, "καθαρό" πια το βάζουμε στη μεγάλη μαρινάδα όπου θα μαλακώσει και θα
τραβήξει τις γεύσεις και τα αρώματα των υλικών.....
Το αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα, ή και περοσσότερες ώρες....
Ελέγχουμε και γυρίζουμε συχνά, το κρέας να είναι σκεπασμένο με τη μαρινάδα.
Όταν τελειώσει ο χρόνος μαριναρίσματος, το βγάζουμε από τη μαρινάδα.
Το απλώνουμε στον πάγκο μας....Βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε
σφιχτά σε ρολλό. Το δένουμε με σπάγκο κουζίνας οριζόντια και κάθετα σαν δίχτυ.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και αφού κάψει, τσιγαρίζουμε το ρολλό, από όλες τις μεριές και το βγάζουμε σε ταψάκι. Ανακατεύουμε σε μπωλ τα υλικά για το άλειμμα και το αλείφουμε με πινέλο. Το ακουμπάμε στη γάστρα.
Αναμιγνύουμε στο κρασί, τους χυμούς από πορτοκάλια και λεμόνι και τα χύνουμε
στη γάστρα. Σκεπάζουμε καλά και τη βάζουμε στον φούρνο.
Σιγοψήνουμε στους 170* για 3 ώρες περίπου....
Ελέγχουμε συχνά τα υγρά κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
Μετά τις 3 ώρες βάζουμε στη γάστρα και τις πατάτες, κομμένες κυδωνάτες,
 και πασπαλισμένες με τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το λάδι. Συνεχίζουμε
το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
Ελέγχουμε πάντα τα υγρά του φαγητού, να μη στεγνώσουν και κολλήσουν τα υλικά.
Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάζουμε το κρέας σε ξύλο κοπής, αφαιρούμε τους σπάγκους
και το τεμαχίζουμε σε κομμάτια μερίδας.
Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες και το γευστκό ζουμάκι του !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου