Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "πιροσκί με λουκάνικο"
(περίπου 20 τεμάχια)

* 500 γρ.αλεύρι
* 1 φακ.μαγιά
* 1/2 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ. ζάχαρη
* 1 κ.σ. λάδι
* 1+1/3 φλ.νερό χλιαρό (ίσως πάρει λίγο ακόμα)
* λουκάνικα βραστά (κοκτέϊλ ή τ.Φρανκφούρτης)

* Λάδι για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε σε λεκάνη, το αλεύρι με το αλάτι.
Βάζουμε σε μπωλάκι τη μαγιά με τη ζάχαρη και το λάδι και ρίχνουμε το 1/3 φλ.
χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η μαγιά.Περιμένουμε λίγο, να αφρίσει, και την
βάζουμε στο αλεύρι σε λακουβίτσα που έχουμε ανοίξει.
Ανακατεύμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό, χλιαρό πάντα....

Ίσως χρειαστεί περισσότερο νεράκι, για να γίνει μια εύπλαστη,
μαλακή ζύμη, που να κολλάει ελαφρά στα χέρια.
Την σκεπάζουμε και την βάζουμε σε ζεστό χώρο, να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμη, την ζυμώνουμε ξανά  και λαδώνοντας ελαφρά τα χέρια μας
(για να μη κολλάει) κόβουμε κομμάτια ζύμης, (στο μέγεθος μανταρινιού)
 και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Τα απλώνουμε, με τα δάχτυλα σε οβαλ σχήμα... ακουμπάμε, κατά μήκος, το λουκάνικο
(να είναι μικρότερο από το ζυμάρι)...Διπλώνουμε λίγη ζύμη στα πλάγια, να σκεπάσουμε
τα άκρα του λουκάνικου και τυλίγουμε τη ζύμη γύρω του.

Βάζουμε αρκετό λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να κάψει, διότι θα "αρπάξουν "
εξωτερικά χωρίς να ψηθούν εσωτερικά και αραδιάζουμε τα πιροσκί...
Τα γυρίζουμε συχνά, μέχρι να ροδοψηθούν !!
Σερβίρονται ζεστά !!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. ...καμμιά φατσούλα που να της τρέχουν τα σάλια δεν έχουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή