ΦΑΚΕΣ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "φακές" |
* 1/2 πακέτο φακές
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. πελτέ
* 2 φύλλα δάφνη
* αλάτι...πιπέρι...ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα, νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και τις σουρώνουμε. Γεμίζουμε πάλι νερό την κατσαρόλα (6 φλυτζάνια περίπου) και όταν ζεματίσει, βάζουμε τις φακές...προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση....το κρεμμύδι ψιλοκομμένο....τον πελτέ....και τα φύλλα δάφνης. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν.Μετά τα πρώτα 30' ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Θα χρειαστεί 15-20' ακόμα να βράσει, για να χυλώσει το φαγητό μας (να υπολογίσουμε πως οι φακές απορροφούν υγρά και μετά το σβήσιμο της φωτιάς).
Σερβίρουμε με ζεστό τραγανό ψωμάκι και τυρί φέτα !!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ρύζι (1/2 φλυτζάνι), μετά τα πρώτα 20'-25'.....
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Με ρέγγα;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο μου φαγητό.πάντα με τυρί φέτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά και με ελιές και με...ρέγγα όπως λεει η Φωτεινή!