ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κολοκυνθοανθοί γεμιστοί" |
* 20 κολοκυθοανθοί
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 καρότα
* 2 κολοκυθάκια
* ρύζι (1 κ γλ. για κάθε ανθό)
* 1 πατάτα μέτρια
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* μαϊντανός...άνιθος...δυόσμος
* αλάτι...πιπέρι
* 1/2 λεμόνι (χυμός) + την λεμονόκουπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε φρέσκους κολοκυθοανθούς, όχι πανιασμένους, και αρκετά μεγάλους για να γεμίζονται. Τους καθαρίζουμε εσωτερικά (κόβουμε τους στημονες), τους πλένουμε με δροσερό νερό και τους στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, το κρεμμύδι....τα καρότα....τα κολοκυθάκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια....τον μαϊντανό...τον άνιθο...τον δυόσμο. Κόβουμε την πατάτα σε κύβους. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
Στίβουμε το λεμόνι και κρατάμε ένα κομμάτι της λεμονόκουπας.
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το μισό (και κάτι) ελαιόλαδο να ζεσταθεί (σε μέτρια φωτιά) και ρίχνουμε τα κρεμμύδια να σωταριστούν ελαφρά....προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια...Τα σωτάρουμε για 2-3' και βάζουμε και το ρύζι. Ανακατεύουμε να μη κολλήσει, αλατοπιπερώνουμε
και ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό. Βάζουμε και τα αρωματικά, μαϊντανό....άνιθο...δυόσμο.Τα
βράζουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και γεμίζουμε έναν-έναν ανθό.Τους κλείνουμε και τους στρώνουμε σε πλατειά κατσαρόλα.
Βάζουμε περιμετρικά τις πατατούλες....περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο....αλατοπιπερώνουμε....ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε νεράκι, ίσα-ίσα να σκεπαστούν οι κολοκυθοανθοί.Βάζουμε και το κομμάτι της λεμονόκουπας (για να "τραβήξει" τη μυρωδιά του κολοκυθιού) σκεπάζουμε τους ανθούς με ένα πιάτο και κλείνουμε την κατσαρόλα. Σιγοψήνουμε το φαγητό μας, σε χαμηλή φωτιά για 35-40' να μείνει με το λαδάκι του !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν σας αρέσει το λεμόνι, ρίξετε περισσότερο. Νοστιμίζει πολύ το φαγητό μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου