Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ.....ΧΙΩΤΙΚΑ


ΜΑΣΟΥΡΑΚΙΑ.....ΧΙΩΤΙΚΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μασουράκια χιώτικα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φύλλο κρούστας (500 γρ)
* 500 γρ."υποβρύχιο" γλυκό μαστίχα
* 500 γρ.αμυγδαλόψυχα λευκή
* 2 ασπράδια αυγών
~~~~~~~~~~~~~~~~
* βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των
   φύλλων
* 3-4 κ.σ. ανθόνερο για το ράντισμα
* ζάχαρη άχνη για την κάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη μαστίχα (υποβρύχιο) σε "μπεν-μαρί", να λιώσει και να πάρει την υφή του παχύρρευστου μελιού, για να μπορέσουμε να τη "δουλέψουμε".
Μπορούμε να τη βάλουμε και σε φούρνο μικροκυμμάτων για πολύ λίγο, προσέχοντας το σκεύος, να κάνει για φούρνο μικροκυμμάτων.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα....Αλέθουμε τα αμύγδαλα...και τα ρίχνουμε στη μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη λιωμένη μαστίχα, ανακατεύοντας γλυκά, όλα τα υλικά.
Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε, κάνοντας σταυρό, στα τέσσερα. Φτιάχνουμε ζευγάρια
φύλλων....Βουτυρώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και ξαναβουτυρώνουμε. Τοποθετούμε στην στενή πλευρά, γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα, περί τα 2 εκατοστά και τυλίγουμε φτιάχνοντας μασουράκια. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα βουτυρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180* μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.Δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, μη στεγνώσει η γέμιση. Αφού κρυώσουν, τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη !!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εάν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε το ανθόνερο.....


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο:

  1. πω... πω... πιστεύω ότι θα μου αρέσουν πάρα πολύ!!!!!!... δεν έχω φάει αλλά ο συνδυασμός "υποβρυχίου" με αμυγδαλόψυχα και μαστίχα..... μιάμ... μιάμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή