Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μαρμελάδα πορτοκάλι"
ΥΛΙΚΑ

* πορτοκάλια
* 1 λεμόνι
* ζάχαρη
* 1 βανίλια

(Η αναλογία πολτού πορτοκαλιού-ζάχαρης είναι 1 προς 1)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα πορτοκάλια (και το λεμόνι), αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ξεφλουδίζουμε.
Τις φλούδες δεν τις πετάμε όλες....κρατάμε περίπου το 1/3.....
Βάζουμε τα πορτοκάλια (και το λεμόνι) σε κατσαρόλα με νερό, να τα σκεπάζει, μαζί με τις φλούδες.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται η σάρκα των πορτοκαλιών.
Βγάζουμε από το νερό, πορτοκάλια και φλούδες....αφήνουμε να κρυώσουν.
Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ.....Χωριστά κόβουμε στο μπλέντερ τις φλούδες, χωρίς
να τις πολτοποιήσουμε...(θέλουμε να φαίνονται τα κομματάκια στην μαρμελάδα) και τα ενώνουμε.

Μετράμε τον πολτό, τον βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε ίση ποσότητα ζάχαρης...(Αν είναι πολύ πηχτός ο χυλός,ρίχνουμε λίγο νεράκι).
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30' ...ανακατεύοντας γλυκά, να μη "πιάσει".
Ρίχνουμε τη βανίλια και όταν "δέσει" η μαρμελάδα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε αποστηρωμένα βαζάκια....Την διατηρούμε στο ψυγείο !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο: