ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μαρμελάδα πορτοκάλι" |
* 5-6 πορτοκάλια
* 1 λεμόνι
* ζάχαρη
* 1 βανίλια
(Η αναλογία πολτού πορτοκαλιού-ζάχαρης είναι 1 προς 1)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα πορτοκάλια (και το λεμόνι)...Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ξεφλουδίζουμε.
Τις φλούδες δεν τις πετάμε όλες....κρατάμε περίπου το 1/3.....
Βάζουμε τα πορτοκάλια, το λεμόνι και τις φλούδες, σε κατσαρόλα με νερό, να τα σκεπάζει.
Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιέται η σάρκα των πορτοκαλιών.
Βγάζουμε από το νερό, πορτοκάλια, λεμόνι και φλούδες....αφήνουμε να κρυώσουν.
Πολτοποιούμε την ψύχα των πορτοκαλιών στο μπλέντερ.....Χωριστά κόβουμε στο μπλέντερ τις φλούδες, χωρίς να τις πολτοποιήσουμε...(θέλουμε να φαίνονται τα κομματάκια στη μαρμελάδα) και τα ενώνουμε.
Μετράμε τον πολτό, τον βάζουμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε ίση ποσότητα ζάχαρης...(Αν είναι πολύ πηχτός ο χυλός,ρίχνουμε λίγο νεράκι).
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30' ...ανακατεύοντας γλυκά, να μη "πιάσει".
Ρίχνουμε τη βανίλια και όταν "δέσει" η μαρμελάδα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια....Τη διατηρούμε στο ψυγείο !!
Δείχνει...τέλεια !!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή