Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

ΡΙΖΟΤΟ


ΡΙΖΟΤΟ

ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ριζότο"


* 1 φλ.ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 φλ. κρασί
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 5-6 φλ.νερό ζεστό
* αλάτι....πιπέρι....
* μοσχοκάρυδο (μια πρέζα)
* τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
  (εγώ προτιμώ την ξερή μυζήθρα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά να γίνουν διάφανα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε (με ξύλινη κουτάλα) μέχρι να "γυαλίσει". Προσέχουμε να μην αρπάξει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αρχίζουμε να ρίχνουμε το ζεστό νερό φλυτζάνι-φλύτζάνι, πάντα ανακατεύοντας...Όσο το πίνει, προσθέτουμε πάλι νερό, ανακατεύοντας συνέχεια......συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να σπάσει
το ρύζι και να πάρει κρεμώδη υφή. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Τα γυρίζουμε με την κουτάλα καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό, αφού το πασπαλίσουμε με μπόλικο τυρί.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ: α) μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένα μανιτάρια,και να τα σωτάρουμε,πριν                          σβήσουμε με το κρασί.......
                   β) μπορούμε να ρίξουμε 2-3 τριμμένες τομάτες, μετά το κρασί και φρέσκο βασιλικό                        στο τέλος!
                   γ) εάν χρησιμοποιείτε κύβους-γεύσεων,διαλύετε έναν κύβο (όποιας γεύσης                                  προτιμάτε) στο νερό και ρίχνετε ζωμό αντί για σκέτο νερό, στο ριζότο.
                   Επιλέξτε τον τρόπο και τις γεύσεις που αγαπάτε...!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Το μαγείρεψα..Τί νοστιμιά ήταν αυτή ;;;;
    Δεν το περίμενα τόσο νόστιμο. Μου είχα φανεί πολύ απλό για να είναι και τόσο νόστιμο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' αρέσει πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή