Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ... "ΚΟΚΚΙΝΕΣ" ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ... "ΚΟΚΚΙΝΕΣ"  ΚΡΑΣΑΤΕΣ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπριζόλες κρασάτες"
ΥΛΙΚΑ

* 4 μπριζόλες χοιρινές (μερίδες για 4 άτομα)
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 2-3 τομάτες ώριμες
* 1/2 φλ.λάδι
* 1/2 φλ.κρασί
* ρίγανη...κίμινο...
* αλάτι...πιπέρι...ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μπριζόλες, τις στεγνώνουμε και τις βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.Αφού βγάλουν τα υγρά τους και τα πιούν,ρίχνουμε το λάδι και τις τσιγαρίζουμε καλά και από τις δυό μεριές. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα σκόρδα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, τη ρίγανη και το κίμινο....ανακατεύουμε και σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.'Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες...μια πρέζα ζάχαρη...αλάτι...πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν,σε χαμηλή φωτιά, για μισή ώρα περίπου,να μαλακώσουν οι μπριζόλες και να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρονται ζεστές και συνοδεύονται με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, πουρέ !!

** Άλλος τρόπος σερβιρίσματος.....Βράζουμε, χωριστά, αρακά και ρύζι (από ένα φλυτζάνι) τα σουρώνουμε και τα ζεματάμε με βουτυράκι ή λαδάκι. Κόβουμε την μπριζόλα μπουκιές,την βάζουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με το αρακόρυζο και σάλτσα από το φαγητό μας !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου