ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ....ΓΕΜΙΣΤΑ !
Ένα κρύο συνοδευτικό για ουζάκι....
Αγγουράκια, γεμιστά, με τυρί και ζαμπόν.....
Μία πρόταση διαφορετική.....εύκολη και γρήγορη !
εύκολες και γρήγορες συνταγές "αγγουράκια γεμιστά" |
* 3 αγγουράκια τ.Νείλου (βγάζουν 12-15 κομμάτια)
* 2 κ.σ.τυρί κρέμα
* 2-3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
* 1 τομάτα κομμένη φέτες, χωρίς την ψύχα (μισοφέγγαρα)
* 4 ελίτσες κομμένες στα τέσσερα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα αγγουράκια και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε πάνω-κάτω τις κορυφές και τα κόβουμε οριζόντια σε κομμάτια 3 εκατοστών. Τα αραδιάζουμε όρθια και αφαιρούμε με κουταλάκι το εσωτερικό,αφήνοντας όμως βάση και ψύχα γύρω-γύρω.... Τα τουμπάρουμε να στραγγίξουν και εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε το ζαμπόν. Με χαρτί κουζίνας "ταμπονάρουμε" το εσωτερικό στα αγγουράκια,να στεγνώσουμε τα υγρά. Γεμίζουμε με δύο τρόπους....α) αναμιγνύουμε το ζαμπόν με το τυρί κρέμα και γεμίζουμε ή β) γεμίζουμε το μισό αγγουράκι με τυρί και το άλλο μισό με το ζαμπόν.Σε μια οδοντογλυφίδα μπήγουμε ένα κομματάκι τομάτας (μισοφέγγαρο) κι από πάνω 1/4 ελιάς και το καρφώνουμε στο αγγουράκι.
Στρώνουμε μια πιατέλα με μαρουλόφυλλα και τα αραδιάζουμε....Τα διατηρούμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε με ουζάκι....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Πωπωωπωπωπωπωπωπωωωωωωωω θελω κ ουζακι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή