Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές:

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μπιφτέκια κοτόπουλου"


* 1/2 κιλό κιμάς κοτόπουλου  (στήθος)
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 1 αυγό
* 1 κ.γλ. ξύδι
* 2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
* 1 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος
* αλάτι...πιπέρι...
* 1/2 φλ.τριμμένη φρυγανιά
* ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το ψωμί και κρατάμε την ψύχα καλά στιμένη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
το αυγό, το ξύδι, τον μαϊντανό, την φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε. Θρίβουμε την ψύχα και την
προσθέτουμε. Ραντίζουμε λίγο λάδι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια, για να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια μας.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας λαδώνοντας ελαφρά τα χέρια μας, κάθε φορά.

Τα ψήνουμε..... (180-200*)
~ στο γκριλ για 6-8΄από κάθε πλευρά
~ στον φούρνο για 20' περίπου Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε 3/4 φλ.νερό
ή ζωμό με λίγο λάδι.
~ στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κ.σ. λάδι και ψήνουμε για 4-5'
~ στο μπάρμπεκιου. Σε λαδωμένη σχάρα, δυνατή φωτιά, 6-8' από κάθε πλευρά.

Για να δούμε αν τα κοτομπιφτέκια μας είναι έτοιμα...
Κόβουμε στη μέση το μπιφτέκι και βλέπουμε το χρώμα...
Αν είναι ροζ-κοκκινωπό τα ψήνουμε λίγο ακόμα. Αν είναι λευκό-γκρι είναι έτοιμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : μπορούμε να προσθέσουμε και τυρί στα μπιφτέκια.....Τα πλάθουμε στρογγυλά.....πατάμε με το δάχτυλο στο κέντρο δημιουργώντας ένα βαθούλωμα...εκεί βάζουμε το τυρί που μας αρέσει και τα πλάθουμε,στη συνέχεια,σε σχήμα μπιφτεκιού...!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου