ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
* 1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σουφλέ σπανάκι" |
* 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 2 κ.σ. άνιθο ψιλ/νο
* 1/2 φλ. λάδι
* 200 γρ.τυρί φέτα
* 200 γρ. γκούντα τριμμένο
* 6 φέτες ζαμπόν
* 6 λωρίδες μπέϊκον
* 6 φέτες ψωμί τοστ
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* αλάτι
~~~~~~~~~~
* 1 φλ.γάλα
* 2 αυγά
* αλάτι...πιπέρι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το καθαρισμένο σπανάκι, το στραγγίζουμε και το χοντροκόβουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα).
Σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, να μελώσει και προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν μαραθούν ελαφρά, βάζουμε το σπανάκι. Αφού "κάτσει" ρίχνουμε και τον άνιθο.
Ανακατεύουμε και περιμένουμε 2-3' να πιει τα υγρά του.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και θρίβουμε μέσα τη φέτα.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και όσο αλάτι "σηκώνει" (αφού δοκιμάσουμε).
Σε αντικολλητικό τηγανάκι, "μαραίνουμε" ελαφρά το μπέϊκον, που έχουμε χοντροκόψει
και το ρίχνουμε στο σπανάκι.....
Παίρνουμε ένα πυρέξ 30x20 εκ. περίπου, (να χωράει τις 6 φέτες του τοστ) και
το λαδώνουμε. Στρώνουμε τις φέτες ψωμιού. Αραδιάζουμε τις φέτες του ζαμπόν.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ, το σπανάκι και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το μισό τυρί (γκούντα τριμμένο) από πάνω, να πιάσει και τις άκρες του πυρέξ.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το χύνουμε πάνω από το τυρί.
Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο γκούντα, να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 35-40' (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο)......
μέχρι να ροδοψηθεί το τυρί. Σερβίρεται ζεστό !!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου