Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ... ΡΙΖΟΤΟ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ... ΡΙΖΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κοτόπουλο ριζότο"

* 1 κοτόπουλο σε μερίδες
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 φλ.ρύζι νυχάκι
* 1/2 φλ.κρασί
* 2 κ.σ.μαιντανό
* 2 φύλλα δάφνη
* 2 φέτες λεμόνι
* αλάτι...πιπέρι...κύμινο....ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να βγάλει και να πιει τα νερά του. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε και από τις δυο μεριές, να κάνει κρούστα. Βάζουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, ανακατεύουμε  μέχρι να μελώσουν. Προσθέτουμε τη δάφνη....τη ρίγανη...το κύμινο και σβήνουμε το τσιγάρισμα, με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε ενα ποτήρι ζεστό νερό, τις φέτες λεμονιού, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Βγάζουμε τις μερίδες σε πιατελίτσα.Μετράμε το ζωμό μας και προσθέτουμε αν χρειαστεί νεράκι, ώστε να έχουμε 3.5 φλυτζάνια. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς, μη κολλήσει και αφήνουμε να βράσει για 10'. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.. Θέλουμε να έχει υγρά το φαγητό μας, όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο, στην κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό, να "περιμένει" για 20-30' πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

1 σχόλιο:

  1. Μιλανέζ (που θα λέγαμε και ελληνικά!). Υπέροχο φαγητό (θυμάμαι απίστευτα μεσημέρια στο Ιντεάλ)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή