Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΜΑ

Ο καβουρμάς είναι αλλαντικό σκεύασμα της Β.Ελλάδας και κυρίως της Θράκης.
Είναι βρασμένο κρέας (βοδινό ή αρνίσιο ή χοιρινό) που σκευάζεται με τα υγρά του.
Μοιάζει με την πηχτή, μόνο που είναι πιο"δεμένος".
Πωλείται σε μπαστούνια και σε διάφορες γεύσεις.
Τρώγεται ωμός αλλά και μαγειρεμένος με πολλούς και διάφορους τρόπους.

ΥΛΙΚΑ
"σπανάκι σαλάτα με καρβουμά"

* 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
* 200 γρ. καβουρμάς
* 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
* 3 κ.σ. άνιθος ψιλ/νος
* 1 λεμόνι μέτριο-χυμός
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* κυβάκια γραβιέρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Επιλέγουμε καβουρμά στη γεύση που μας αρέσει.

Έχουμε διαλέξει τρυφερό, "κοντό" σπανάκι.
Το καθαρίζουμε και το πλένουμε καλά...το στραγγίζουμε
και το χοντροκόβουμε....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια
και τον άνιθο. Στίβουμε το λεμόνι...Κόβουμε σε κυβάκια
ένα κομματάκι γραβιέρας.

Ανακατεύουμε τα χορταρικά μας (σπανάκι, κρεμμυδάκια, άνιθο)
και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
Κόβουμε κομμάτια τον καβουρμά και τον προσθέτουμε στο
σπανάκι....Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε
τη σαλάτα....Ανακατεύουμε....
Σκορπίζουμε τα κυβάκια γραβιέρας και σερβίρουμε !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. ωραίος συνδυασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία φωτό, σε προκαλεί να το φτιάξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή