Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ με φύλλο κρούστας


ΠΑΣΤΙΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ με φύλλο κρούστας

Τραγανά...πεντανόστιμα...ατομικά παστιτσάκια
κατάλληλα και για μπουφέ και παιδικά πάρτυ !


ΥΛΙΚΑ  (για 24 τεμάχια)

* 250 γρ. κιμάς
* 250 γρ. μακαρονάκι
εύκολες και γρήγορες συνταγές "παστιτσάκια ατομικά με φύλλο κρούστας"
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 κ.σ.βούτυρο
* 200 γρ.γραβιέρα τριμμένη
* αλάτι...πιπέρι...
* 1 ξυλάκι κανέλας
* 6 φύλλα κρούστας
* σπορέλαιο για την επάλειψη

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

* 2 ποτ. γάλα
* 4 κ.σ."γεμάτες" αλεύρι
* 1 αυγό
* 1 κ.σ.βούτυρο
* αλάτι...πιπέρι...
* μοσχοκάρυδο

(εναλλακτικά.... αντί κρέμας μπεσαμέλ
1 φλ. κρέμα γάλακτος)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά.....
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε
το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Το σωτάρουμε να μελώσει και προσθέτουμε τον κιμά.
Τον τσιγαρίζουμε και βάζουμε τον πελτέ.Τον διαλύουμε με το κουτάλι,
στον πάτο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε...ρίχνουμε την κανέλα και
ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λαδάκι του.
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.


Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, σε άφθονο αλατισμένο νερό, όπως περιγράφεται
στη συσκευασία. Αφού βράσουν ρίχνουμε κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε σε τηγανάκι το βούτυρο με λίγο λάδι και τα "ζεματάμε".

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.....
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί (όχι να κάψει) και προσθέτουμε
το αλεύρι....το βούτυρο....το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε, συνεχώς, με τον αυγοδάρτη (σύρμα) μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά....Έχουμε σπάσει το αυγό και το ρίχνουμε
στη μπεσαμέλ, ανακατεύοντας γρήγορα, μή "κόψει".

Αναμιγνύουμε τον κιμά με τα ζυμαρικά, τη μπεσαμέλ και το τυρί......

Απλώνουμε στο τραπέζι, τα τρία φύλλα κρούστας, το ένα πάνω στ' άλλο...
(τα άλλα τα διατηρούμε σκεπασμένα με πετσέτα να μη ξεραθούν)
Τα κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες και μετά οριζόντια σε τεσσερα ίσα κομμάτια..
Έχουμε έτοιμα 12 τρίφυλλα κομμάτια....

Στην ειδική φόρμα για μάφινς, με τις 12 θέσεις, ετοιμάζουμε τα παστιτσάκια.
Λαδώνουμε με το σπορέλαιο τις θήκες. Παίρνουμε ένα πακετάκι με τα
τρία φύλλα, τα αλείφουμε ένα -ένα και τα βάζουμε στη θήκη με τις άκρες να εξέχουν.
Γεμίζουμε με το μίγμα.....διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων, κλείνοντας τη γέμιση και τα τουμπάρουμε στη θήκη, να πάει το δίπλωμα από κάτω....
Επαναλαμβάνουμε, μέχρι να γεμίσουμε και τις 12 θέσεις της φόρμας.

Ψήνουμε στους 180* για 30' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
τα παστιτσάκια και να κάνουν τραγανή κρούστα.

Ξεφορμάρουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα
φύλλα, φτειάχνοντας ακόμα 12 παστιτσάκια.....!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

1 σχόλιο:

  1. Tα εφτειαξα την πρωτοχρνια στο γιορτινο τραπεζι.Εντυπωσιασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή