Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΑΣΑΤΕΣ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "φτερούγες κοτόπουλου κρασάτες"
ΥΛΙΚΑ

* 600 γρ. φτερούγες
* 1/2 φλ. κρασί
* 1 κρεμμύδι
* 1/2 φλ. λάδι
* 3-4 πατάτες μέτριες
* 1 κ.σ.πελτέ
* 2 φύλλα δάφνης
* 3-4 μπαχάρια
* 1 ξυλάκι κανέλλας
* αλάτι....πιπέρι....

~1/2 φλ.ξύδι~


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις βάζουμε σε νερό με το ξύδι.
Τις αφήνουμε για 15'...τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.

Τις βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, να τραβήξουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε το λάδι και όταν αυτό ζεσταθεί, σωτάρουμε τις φτερούγες, να κάνουν τραγσνή κρούστα.

Τις βγάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο....
Αφού μελώσει το κρεμμύδι, βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε με το κουτάλι,
στον πάτο της κατσαρόλας, να αναδείξει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους....Σωτάρουμε για 2-3' ....
Σβήνουμε με το κρασί....Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μπαχάρια την κανέλλα  και τη δάφνη.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Όταν πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά
σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20' να μαλακώσουν οι πατάτες.

Ξαναβάζουμε τις φτερούγες στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε,
μέχρι να μελώσει το φαγητό μας και να μείνει με το λαδάκι του !

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. φαίνεται καλοψημένο (στη φωτογραφία) και υποψιαζομαι πολύ δυνατή γεύση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή