Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ με ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ και ΠΟΥΡΕ

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ με ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ και ΠΟΥΡΕ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
* 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 αυγό
* 2/3 φλ. φρυγανιά τριμμ.
"ρολό κιμά με κόκκινη σάλτσα και πουρέ"
* 3 κ.σ. λάδι
* δυόσμος....ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 5-6 τομάτες ώριμες
  ή 1 συσκ. τοματάκια κονκασέ
* 1 κ.γλ.πελτέ
* 1 κρεμμύδι
* 1/3 φλ.λάδι
* 2-3 μοσχοκάρφια γαρύφαλλο
* 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
* κανέλα...αλάτι...πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
* 5-6 πατάτες
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 1/2 φλ. γάλα εβαπορέ
* λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΡΟΛΟ
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο...ψιλοκόβουμε τον δυόσμο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν.
Θέλουμε το μείγμα "σφιχτό" οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό.... Βάζουμε σε ένα ταψάκι, μισό φλυτζάνι νερό ζεστό
με λίγο ελαιόλαδο, 2-3 κλαράκια φρέσκιας ρίγανης και ακουμπάμε το ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200* για 40' περίπου.
Γυρίζουμε το ρολό, να κάνει τραγανή κρούστα γύρω-γύρω.
ΣΑΛΤΣΑ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και
ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μελώσει. Βάζουμε και τον πελτέ και τον
διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας.Προσθέτουμε τις τομάτες τριμμένες στον
τρίφτη (ή το κονκασέ), τα αρωματικά μας, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και ένα
φλυτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να "δέσει" η σάλτσα μας.
ΠΟΥΡΕΣ
Δες την εκτέλεση, στη συνταγή : ΠΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.

Όταν ψηθεί το ρολό, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε την κρατσανιστή
κρούστα του, με τη γευστική σάλτσα μας. Βάζουμε στα πιάτα τον νόστιμο πουρέ και
συνοδεύουμε με φέτες από το ρολό
Αν προτιμάμε κόβουμε σε κομμάτια το ρολό, τα βάζουμε στο πιάτο, δίπλα στον πουρέ
και περιχύνουμε εκεί, με την κόκκινη σάλτσα μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου