ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΓΛΥΚΑ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
* 2 φύλλα σφολιάτας
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.κοφτό κανέλα
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 1 αυγό (κρόκος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Παίρνουμε το ένα φύλλο, το απλώνουμε στον πάγκο και το βουτυρώνουμε καλά.
Έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο...
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τα πατάμε να κολλήσουν....
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα κομμάτια (κάνοντας +)....
Κάθε κομμάτι το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκ.
Τα στρουφίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και αλείφουμε τα στριφτάρια μας.
Βάζουμε σε κάθε στριφτάρι κανελοζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 200* μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15'). Τα μεταφέρουμε στη σχάρα
του φούρνου μας να κρυώσουν και να γίνουν τραγανιστά !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "κριτσίνια γλυκά με σφολιάτα" |
* 2 φύλλα σφολιάτας
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.κοφτό κανέλα
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 1 αυγό (κρόκος)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Παίρνουμε το ένα φύλλο, το απλώνουμε στον πάγκο και το βουτυρώνουμε καλά.
Έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο...
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τα πατάμε να κολλήσουν....
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα κομμάτια (κάνοντας +)....
Κάθε κομμάτι το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκ.
Τα στρουφίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και αλείφουμε τα στριφτάρια μας.
Βάζουμε σε κάθε στριφτάρι κανελοζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 200* μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15'). Τα μεταφέρουμε στη σχάρα
του φούρνου μας να κρυώσουν και να γίνουν τραγανιστά !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ευκολα και πολυ νοστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή