Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΓΛΥΚΑ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΓΛΥΚΑ με ΣΦΟΛΙΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες συνταγές "κριτσίνια γλυκά με σφολιάτα"

* 2 φύλλα σφολιάτας
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.κοφτό κανέλα
* 1 κ.σ. βούτυρο
* 1 αυγό (κρόκος)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Παίρνουμε το ένα φύλλο, το απλώνουμε στον πάγκο και το βουτυρώνουμε καλά.
Έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα και την πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο...
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και τα πατάμε να κολλήσουν....
Κόβουμε τη σφολιάτα σε τέσσερα κομμάτια (κάνοντας +)....
Κάθε κομμάτι το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια, πάχους περίπου 2 εκ.
Τα στρουφίζουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και αλείφουμε τα στριφτάρια μας.
Βάζουμε σε κάθε στριφτάρι κανελοζάχαρη και τα βάζουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε στους 200* μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15'). Τα μεταφέρουμε στη σχάρα
του φούρνου μας να κρυώσουν και να γίνουν τραγανιστά !!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

1 σχόλιο: