Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ .... ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ .... ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 


ΥΛΙΚΑ

"κατσικάκι γεμιστό στον φούρνο"
* 1 πλάτη κατσίκι 2 κιλ.περίπου 
   (μισό κατσίκι από τη μέση και πάνω
   μαζί με τη μπόλια του)
* 1 συκωταριά
* 1 φλυτζ.ελαιόλαδο
* 2-3 κρεμμύδια
* 3 φλυτζ.ρύζι
* 1 ποτήρι κρ. κρασί 
* 2 κ.σ. μαϊντανός
* 2 κ.σ. πελτέ
* 1,5 - 2 κιλ πατάτες
* αλάτι....πιπέρι....ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κατσικάκι και το βάζουμε στο ταψί....το "τρίβουμε" με μείγμα αλατοπίπερου και ρίγανης μέσα-έξω.
Πλένουμε τη συκωταριά...τη ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και την ζεματάμε...Τη
βγάζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια...... Την αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Καθαρίζουμε - πλένουμε - κόβουμε.... τις πατάτες, τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια....Πλένουμε το ρύζι και το σουρώνουμε.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια να σωταριστούν. 
Ρίχνουμε τη συκωταριά και αφήνουμε να τσιγαριστεί...Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό, λίγη ρίγανη και αλατοπίπερο....Ανακατεύουμε και ρίχνουμε
δυο φλυτζάνια νερό, να βράσει η γέμιση μέχρι να πιει τα υγρά της,Τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε το κατσικάκι και με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το κρέας από τα πλευρά, δημιουργώντας ένα κενό σαν τσέπη.
Βάζουμε τη γέμιση,την απλώνουμε και κλείνουμε με μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια για να μη φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο.
 Σκεπάζουμε το κατσικάκι με τη μπόλια  και ρίχνουμε γύρω του τις πατάτες.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό και λιώνουμε τον πελτέ....προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο.....
Ανακατεύουμε και περιχύνουμε κρέας και πατάτες.Σκεπάζουμε το φαγητό με κομμάτια λαδόκολλας και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 3-4 ώρες.
Πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα να κάνει ξεροψημένη, τραγανή κρούστα το κρέας !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. εφιαξα το κατσικακι γεμιστο πρωτη φορα,απο τη συνταγη σου.ειχα τραπεζι σε φιλους.ενθουσιαστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή