Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ


ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκωταριά στη λαδόκολλα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 συκωταριά μέτρια
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 τομάτα
* 2 πατάτες μέτριες
* 1/3 φλ.λάδι
* ρίγανη...κύμινο...
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 5' σε βραστό νερό.
Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε τη συκωταριά σε λεκάνη και προσθέτουμε.....
το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλατο-πίπερο, τη ρίγανη και το κύμινο.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την τομάτα και την κόβουμε φέτες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε στη λεκάνη την τομάτα και τις πατάτες. Ανακατεύουμε...!

Κόβουμε ένα τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και ένα κομμάτι
αλουμινόχαρτο, λίγο μεγαλύτερο από τη λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και βάζουμε στο κέντρο
της το μείγμα της συκωταριάς. Διπλώνουμε τις άκρες, καλά σε πακέτο
και το στεριώνουμε, με μια οδοντογλυφίδα.Διπλώνουμε το πακέτο
στο αλουμινόχαρτο.Το ακουμπάμε στο ταψάκι, και ψήνουμε
στους 200*για μία ώρα περίπου.
Ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και μετά τη λαδόκολλα και αδειάζουμε
σε πιατέλα, τη συκωταριά με τα πεντανόστιμα υγρά της !
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή και συνοδεύουμε, με δροσερό κρασάκι !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου