ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
* 1,5-2 κιλ. αρνάκι
* 2 σκ. σκόρδο
* ρίγανη
* αλάτι...πιπέρι
* λίγο ελαιόλαδο
- λαδόκολλα
- αλουμινόχαρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να καθαρίσει το αρνάκι, (μπουτάκι ή χεράκι) από μελάνια (σφραγίδες) και να το "σπάσει"....
Το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε λεκάνη, πασπαλίζουμε τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και το "τρίβουμε"....Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία, όπου μπήγουμε κομμάτια σκόρδου.
Απλώνουμε το κομμάτι λαδόκολλας, ακουμπάμε το αρνάκι και το τυλίγουμε σε πακέτο.
Κόβουμε δυο κομμάτια αλουμινόχαρτο, τα τοποθετούμε σταυρωτά και βάζουμε στο κέντρο το πακέτο με το αρνάκι. Τυλίγουμε.....και το ακουμπάμε σε ταψάκι. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*....
Ψήνουμε για 2 ώρες περίπου. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανοίγουμε το αλουμονόχαρτο και τη λαδόκολλα και αλείφουμε με ελαιόλαδο το αρνάκι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να κάνει τραγανή ροδοψημένη κρούστα το κρέας μας.
Το κόβουμε μερίδες, το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και πλούσια πράσινη σαλάτα !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφή