ΜΠΟΞΑΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ
ΥΛΙΚΑ
* 1 αρνίσια συκωταριά
(1 κ.περίπου)
* 2 μπόλιες
Για τη Μαρινάδα............
* 4 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ.ρίγανη
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι....πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και αλάτι για 5 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και αφού κρυώσει την κόβουμε κομματάκια.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα κομμάτια της συκωταριάς....αλατοπιπερώνουμε και
ανακατεύουμε καλά να πιάσει παντού η μαρινάδα .Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία-μιάμιση ώρα.
Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 8-10 εκατοστά. Βγάζουμε από το ψυγείο τη
μαριναρισμένη συκωταριά και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από μια κουταλιά. Τα τυλίγουμε σαν μπουρεκάκια, να αγκαλιάσει η μπόλια τη γέμιση και τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα τουμπάρουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
* 1 αρνίσια συκωταριά
(1 κ.περίπου)
* 2 μπόλιες
Για τη Μαρινάδα............
* 4 σκ.σκόρδο
* 1 κ.σ.ρίγανη
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* αλάτι....πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τη συκωταριά σε βραστό νερό και αλάτι για 5 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και αφού κρυώσει την κόβουμε κομματάκια.
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και τα κομμάτια της συκωταριάς....αλατοπιπερώνουμε και
ανακατεύουμε καλά να πιάσει παντού η μαρινάδα .Σκεπάζουμε το μπωλ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία-μιάμιση ώρα.
Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 8-10 εκατοστά. Βγάζουμε από το ψυγείο τη
μαριναρισμένη συκωταριά και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μπόλιας από μια κουταλιά. Τα τυλίγουμε σαν μπουρεκάκια, να αγκαλιάσει η μπόλια τη γέμιση και τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 30' περίπου. Όταν ροδοκοκκινίσουν από τη μια μεριά τα τουμπάρουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Σερβίρονται ζεστά !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου