ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
* 1 αντεριά αρνίσια
* 1 συκωταριά με τα γλυκάδια της
* 1 κιλό πατάτες
* 4 σκελ.σκόρδο
* 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
* 1 # # κρασί
* 1 # # χυμό λεμονιού
* ρίγανη....αλάτι...πιπέρι
* καλαμάκια ξύλινα ή μεταλικά
~~~~~~~~~~~~~
χυμό 2-3 λεμονιών για τα εντεράκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γυρίζουμε τα έντερα τα μέσα έξω....τα πλένουμε καλά και τα βουτάμε σε νερό με λεμόνι να ασπρίσουν......Τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη στραγγίζουμε. Χωρίζουμε συκώτια--πλεμόνια--γλυκάδια και τα κόβουμε.
Περνάμε σε καλαμάκι εναλλάξ κομμάτια από συκώτι-πλεμόνι-γλυκάδι και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, μέχρι να διπλασιάσουμε τον όγκο τους. Με ένα ψαλίδι κόβουμε το έντερο και
πλέκουμε την άκρη του να στεριώσει και να μην ανοίξει.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις στρώνουμε στη γάστρα.
Τραβάμε τα καλαμάκια από τα γαρδουμπάκια και τα αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το λάδι, το κρασί, το λεμόνι....προσθέτουμε τα σκόρδα τριμμένα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Χύνουμε το μείγμα πάνω στις πατάτες και τα γαρδουμπάκια.....προσθέτουμε νεράκι ίσα-ίσα να σκεπαστούν οι πατάτες.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200* για μία ώρα περίπου. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε ακόμα 20 λεπτα, μέχρι να ροδοψηθούν τα γαρδουμπακια μας !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Μονο που αυτα ειναι κοκορετσακια .Για οσους ξερουν οι γαρδουμπες γινονται με γλυκαδια εντερα και φρεσκα σκορδακια
ΑπάντησηΔιαγραφήόπως και να τα πεις έγιναν πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή