ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "συκωταριά λαδορίγανη" |
* 1 συκωταριά (αρνί ή κατσίκι)
* 1/2 φλ. λάδι
* ρίγανη... αλάτι... πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 5' σε βραστό νερό. Τη βγάζουμε σε ξύλο κοπής, την κόβουμε κομματάκια και τη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Βάζουμε τα κομμάτια σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν στα υγρά τους...Όταν μείνουν με
λίγα υγρά, (προσέχουμε να μη στεγνώσουν) ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε την συκωταριά, ανακατεύοντας συνεχώς, να μή "πιάσει" και μέχρι να κάνει κρούστα. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη !
Σκεπάζουμε για λίγο το τηγάνι, να κρατήσει η συκωταριά μας, τα αρώματα και την υγρασία της, να μη στεγνώσει.
Τη σερβίρουμε ζεστή με πλούσια, πράσινη σαλάτα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου