Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ (ρολάκια) ΜΕ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ


ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΟΖΑΧΑΡΗ 

ΥΛΙΚΑ

Για Τη Ζύμη
~~~~~~~~~~

* 1 ποτήρι γάλα
εύκολες και γρήγορες συνταγές "τσουρεκάκια με κανελοζάχαρη"
* 100 γρ.βούτυρο
* 1/2 φλ.ζάχαρη
* 1 φακ.μαγιά
* 500 γρ. αλεύρι
* 1/2 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ.μαχλέπι  κοπανισμένο ή
* 1/2 κ.γλ.μαστίχα (σκόνη)

Για Τη Γέμιση
~~~~~~~~~~~
* 1 κ.γλ.. κανέλα
* 1/2 φλ.ζάχαρη καστανή
* βούτυρο

Επάλειψη
~~~~~~~~
* κρόκος αυγού
* ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε λεκάνη, το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα (προσοχή μή κάψει) διαλύουμε μέσα σ' αυτό
τη μαγιά και τη ρίχνουμε στη λεκάνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε
το άρωμα (μαστίχα...μαχλέπι...) που έχουμε επιλέξει.

Βάζουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, όπου έχουμε αναμείξει το αλάτι. και ζυμώνουμε.
Όταν δεν κολλάει πια η ζύμη στα χέρια και στα τοιχώματα της λεκάνης και είναι
μαλακιά και εύπλαστη, την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε
σε ζεστό χώρο, να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε γλυκά.
Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
Επιλογή ...(για ρολάκια)
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλο παραλληλόγραμμο, όχι πολύ λεπτό, περίπου μισό εκατοστό....
Λιώνουμε το βούτυρο και τα αλείφουμε
Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και σκορπίζουμε στη
βουτυρωμένη επιφάνεια....
Τυλίγουμε, τα φύλλα, στο μάκρος, σε ρολό. Κόβουμε ροδέλες πάχους 1.5-2 εκ. Τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου
μας (να βλέπουμε το στρογγυλό μέρος) όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Επιλογή ...(τσουρεκάκια)
Κόβουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε διάφορα σχήματα. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Και στις δύο επιλογές....:
Περιμένουμε 30' περίπου, να φουσκώσουν, σε ζεστό χώρο....
Χτυπάμε τον κρόκο με μια κουταλιά νερό και αλείφουμε τα τσουρεκάκια μας.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170* για 20' περίπου
(εξαρτάται από τον φούρνο) μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου