"ΚΟΚΚΙΝΟ" ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
* 1κιλό κατσικάκι μερίδες
* 1 κιλό πατάτες
* 3/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/2 φλυτζάνι κρασί
* 2 κουταλιές σούπας πελτέ
* αλάτι....πιπέρι.... κανέλλα..... μπαχάρι.....γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.....Πλένουμε το κρέας......
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες να σωταρισθούν και να κάνουν κρούστα.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κατσικάκι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να σωταριστούν να "δέσουν" με το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί. Στρώνουμε στον πατο της κατσαρόλας το κρέας και αραδιάζουμε από πάνω τις πατάτες.
Σβήνουμε με το κρασί. Στρώνουμε στον πατο της κατσαρόλας το κρέας και αραδιάζουμε από πάνω τις πατάτες.
Λυώνουμε τον πελτέ σε λίγο νερό και τα σκεπάζουμε. Ριχνουμε το αλατοπίπερο.....την κανέλλα.....το μπαχάρι και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε χλιαρό νερό, και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : δεν ανακατεύουμε το φαγητό....παρακολουθούμε να είναι σκεπασμένες οι πατάτες με το ζουμάκι μέχρι να "γίνει" το κρέας
οπότε και το αφήνουμε να πιει τα υγρά και να μείνει με το λαδάκι του !
ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!
ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες....βήμα-βήμα....!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
KALO!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πεντανόστιμο......!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή