Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

"αρνάκι στη γάστρα με πατάτες"
ΥΛΙΚΑ

* 2,5-3 κιλά αρνάκι μπούτι
* 2 κιλά πατάτες
* 2 σκ. σκόρδο
* 2 λεμόνια χυμός
* 3 κόκκοι μπαχάρι
* ρίγανη
* λάδι
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να "σπάσει" σε μεγάλες φέτες το μπουτάκι.
Πλένουμε καλά το κρέας....Αφαιρούμε τυχόν σφραγίδες...
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια. Μπήγουμε το μαχαίρι, σε διάφορα σημεία στο κρέας και στο άνοιγμα, βάζουμε κομμάτια σκόρδου.Το ακουμπάμε σε ένα ταψάκι.
Σε μπωλάκι, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι λάδι. Προσθέτουμε τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και με το μείγμα αλείφουμε και τρίβουμε το αρνί σε όλη την επιφάνεια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεκάνη, χοντρές κυδωνάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ρίγανη και λάδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αρνάκι στη γάστρα. Γύρω του βάζουμε τις πατάτες, με τα υγρά τους. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ανακινούμε. Ραντίζουμε λίγο λάδι, πασπαλίζουμε ρίγανη, σκορπίζουμε τα μπαχάρια, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220*
Μετά από 10-15' χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190* και σιγοψήνουμε το φαγητό μας, για 2,5-3 ώρες περίπου.
Μετά τις πρώτες 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα....με ένα κουτάλι περιχύνουμε το αρνάκι με ζουμάκι από το φαγητό μας και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να κάνει κρατσανή ροδοψημήμένη κρούστα !

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου