ΣΑΝΤΙΓΥ
Πώς θα φτιάξουμε τη σαντιγύ για τα γλυκά μας......
Εύκολα και ...γρήγορα !!!
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σαντιγύ" |
* 330 ml κρέμα γάλακτος (όχι light διότι γίνεται αραιή)
* 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
* 1 βανίλια
* -Προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε 1/2 σφηνάκι κονιάκ, ή λικεράκι της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος στη δυνατή ταχύτητα.'Οταν αρχίζει να πήζει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι η σαντιγύ να "στέκει"....να κάνει "μυτούλες"....
Δεν χτυπάμε περισσότερο, διότι θα πάρει τη υφή βούτυρου....Τη διατηρούμε στο ψυγείο.....
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : α) σημαντικό για επιτυχημένη σαντιγύ, είναι να έχουμε τα υλικά παγωμένα, καθώς και τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε.....
β) Επίσης, μπορούμε να δοκιμάσουμε τη σαντιγύ, όσο τη χτυπάμε, και να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε ζάχαρη (από τη δοσολογία των υλικών) ανάλογα με το πόσο γλυκειά τη θέλουμε, για τη συνταγή μας !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου