ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ σε κόκκινη σάλτσα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ.......
εύκολες και γρήγορες συνταγές "σουτζουκάκια" |
* ψύχα από μισή φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί (βρεγμένη και
καλά στιμμένη)
* λίγο λάδι
* αλάτι... πιπέρι
* κύμινο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.......
* 4-5 τομάτες ώριμες τριμμένες
* 1 κ.σ.πελτέ
* 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
* 1/2 ποτ.κρασιού λάδι
* 1 κ.γλ.κοφτό ζάχαρη
* αλάτι...πιπέρι...κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ βάζουμε τον κιμά...την ψύχα...το σκόρδο ψιλοκομμένο...το λάδι...αλατοπίπερο και το κύμινο. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια, σαν μακρόστενα κεφτεδάκια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πλατειά το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστεί ελαφρά, να μελώσει.
"σουτζουκάκια σε σάλτσα" |
Όσο βράζει η σάλτσα μας, τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια, να κάνουν τραγανή κρούστα.
Τα αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, μέσα στη σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά, χωρίς όμως να κατεβάσουμε την κατσαρόλα, και αφήνουμε να "δέσουν" σάλτσα και σουτζουκάκια.
Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πουρέ πατάτας, ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου