ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ............
* 1 κιλό αλεύρι
* 2 φακ.μαγιά
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ. ζάχαρη
* 3 κ.σ. λάδι
* 2,5 φλ.νερό χλιαρό (ίσως πάρει λίγο ακόμα)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
* 300 γρ.κιμά
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1/2 φλ. λάδι
* αλάτι...πιπέρι...κύμινο
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα πιροσκί.... ** Δες συνταγή " ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ "
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστεί. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε να μη σβολιάσει
και ρίχνουμε το αλατοπίπερο και το κύμινο. Αφήνουμε να σιγοβράσει με τα δικά του υγρά, μέχρι να στεγνώσει τελείως.......
Έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη και ανοίγουμε τα πιτάκια μας....Βάζουμε σε κάθε πιτάκι γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά, να κλειστεί καλά η γέμιση στη ζύμη, μην αδειάσει στο τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουνε....Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας, να στραγγίξει το περίσσιο λάδι τους.
Τα σερβίρουμε ζεστά !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου