Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

ΦΑΒΑ


ΦΑΒΑ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "φάβα"
ΥΛΙΚΑ

* 1 πακέτο φάβα (500γρ.)
* 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
* 1/2 φλ.ελαιόλαδο
* αλάτι...λεμόνι....

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τη φάβα σε χλιαρό νερό, για μισή ώρα, να μουλιάσει και τη στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με 1.5-2 lit χλιαρό νερό ρίχνουμε τη φάβα....'Οταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά....
Ξαφρίζουμε συνέχεια τον αφρό που δημιουργείται....Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα....Σιγοβράζουμε το φαγητό μας, ανακατεύοντας συχνά να μη κολλήσει, για μια ώρα περίπου...(ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο "βραστερή" είναι η φάβα).
Προς το τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι....(ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε και λίγο ζεστό νεράκι). Όταν το όσπριο, αρχίζει να λιώνει και να χυλώνει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Περνάμε τη φάβα, από τον μύλο του πουρέ ή το μπλέντερ (για πιο κρεμώδη μορφή)....ή την αφήνουμε ώς έχει...να "φαίνεται" το όσπριο.

Για να τη σερβίρουμε, τη βάζουμε στο πιάτο, κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε λίγο λάδι και λεμόνι.
Τρώγεται ως κύριο φαγητό αλλά και ως συνοδευτικό σε ψαράκι....!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου