Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ



ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ζύμη για πιροσκί"
ΥΛΙΚΑ


* 1 κιλό αλεύρι
* 2 φακ.μαγιά
* 1 κ.γλ. αλάτι
* 1 κ.γλ. ζάχαρη
* 3 κ.σ. λάδι
* 2,5 φλ.νερό χλιαρό (ίσως πάρει λίγο ακόμα)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κοσκινίζουμε σε λεκάνη, το αλεύρι με το αλάτι.
Βάζουμε σε μπωλάκι τη μαγιά με τη ζάχαρη και το λάδι και ρίχνουμε το 1/2 φλ.
χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η μαγιά.Περιμένουμε λίγο, να αφρίσει,
σημάδι πως ενεργοποιήθηκε...Τη βάζουμε στο αλεύρι σε λακουβίτσα που έχουμε ανοίξει.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο νερό, χλιαρό πάντα....
Ίσως χρειαστεί περισσότερο νεράκι, για να γίνει μια εύπλαστη,
μαλακή ζύμη, που να κολλάει, ελαφρά, στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό χώρο, να φουσκώσει.

Όταν είναι έτοιμη, τη ζυμώνουμε ξανά  και λαδώνοντας ελαφρά τα χέρια μας
(για να μη κολλάει) κόβουμε κομμάτια ζύμης, (στο μέγεθος μανταρινιού)
 και τα αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τα πλάθουμε....και
τα απλώνουμε, με τα δάχτυλα ή με το ραλάκι, σε οβάλ σχήμα...
Γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας...Κιμά, Πατάτα, Λουκάνικο, Τυρί..!
Κλείνουμε προσεκτικά, για να μήν ανοίξουν στο τηγάνισμα.

Τηγάνίζουμε σε αρκετό λάδι, γυρίζοντας συχνά τα πιροσκί, μέχρι να ροδοψηθούν !!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου