Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "μακαρόνια με κιμά"

* 500 γρ.  μακαρόνια
* 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 σκ.σκόρδο
* 1/2 φλυτζ.ελαιόλαδο
* 2 κ.σ. βούτυρο (φυτίνη)
* 2 κ.σ.πελτέ
* 1 ξυλάκι κανέλα
* 3-4 κόκκοι μπαχάρι....
* 2-3 γαρύφαλλα....
* αλάτι....πιπέρι...λίγη ζάχαρη
* τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τον κιμά, σε μέτρια φωτιά, να βγάλει τα υγρά του, ανακατεύοντας να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το λάδι, αφού κρατήσουμε 2 κουτ..σούπας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε όλα μαζί. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι, να διαλυθεί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (κανέλα-γαρύφαλλο-μπαχάρι) και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με το λάδι του. (σε όσους αρέσει πιο ζουμερός τον κατεβάζουν από τη φωτιά νωρίτερα).

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο, αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
 Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
Σε τηγανάκι, ζεσταίνουμε καλά, το βούτυρο με το λάδι (που κρατήσαμε)...Ρίχνουμε ένα κομματάκι τυρί (από αυτό που θα τρίψουμε) να τηγανιστεί....
Αφαιρούμε το τυράκι και "καίμε" με το ζεστό βούτυρο, τα μακαρόνια μας.
Σερβίρουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

1 σχόλιο:

  1. Αν και απο τα πιο συνηθισμένα αλλα και αγαπημενα φαγητα, πηρε ξεχωριστη γεύση όταν έκαψα τα μακαρονια με το λαδακι-βουτυρακι οπου ειχα τηγανισει το τυρακι τελεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή