Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "κουλουράκια νηστίσιμα"

ΥΛΙΚΑ

* 1 φλ. σπορέλαιο
* 1 φλ. χυμό πορτοκάλι
* 3/4  φλ. ζάχαρη
* 1 κ.γλ.σόδα (όχι κοφτό)
* 4 φλ. αλεύρι
   (που φουσκώνει μόνο του)
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, να λιώσει. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού, (πάνω από τη λεκάνη, διότι θα αφρίσει πολύ) και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας, να μη κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακιά και εύπλαστη. Πλάθουμε τα κουλουράκια, σε όποιο σχήμα μας αρέσει.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου μας και τα αραδιάζουμε....
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* για 15-20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε  από τη λαδόκολλα.
Όσο ψήνεται η μία δόση, πλάθουμε και αραδιάζουμε σε άλλο κομμάτι λαδόκολλας, την επόμενη δόση, να είναι έτοιμη για να τη βάλουμε, αμέσως, στη λαμαρίνα, με μία κίνηση.
Θα γεμίσουμε τρεις λαμαρίνες...(80 τεμάχια περίπου)...!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Κρατάμε σκεπασμένη τη ζύμη, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος.
Πάντα έχουμε, στα υλικά μας, περισσότερο αλεύρι από τη δόση της συνταγής, μήπως χρειαστεί να " δέσουμε " τη ζύμη μας.....!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου