Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ)


ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ)


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "κολοκύθια γεμιστά με κιμά (αυγολέμονο)"

* 8-10 κολοκύθια μεγάλα-χοντρά
* 500 γρ. κιμάς
* 8-10 κ.σ. ρύζι
* 1 κρεμμύδι μεγάλο
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 2 καρότα
* 1 φλ.ελαιόλαδο
* 2-3 πατάτες
* μαϊντανός....άνιθος
* αλάτι... πιπέρι
* 2 αυγά
* 2 λεμόνια χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξύνουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι, τα κολοκύθια εξωτερικά....τα πλένουμε. Κόβουμε το κοτσάνι, το πετάμε και κόβουμε από το ίδιο σημείο μια ροδέλα-καπάκι. Κόβουμε και από την άλλη μεριά ένα κομμάτι, για να μπορεί το κολοκύθι να "κάτσει" όρθιο στην κατσαρόλα. Αδειάζουμε τα κολοκύθια με το ειδικό εργαλείο, ή ένα κουταλάκι, από τη μεριά που κόψαμε το καπάκι.......

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τρίβουμε τα καρότα....ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνιθο...Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε. Έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα....
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι, να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μελώσουν. Προσθέτουμε την ψύχα από τα κολοκύθια ψιλοκομμένη και τα καρότα και αφήνουμε να σωταριστούν για 2-3 λεπτά. Βάζουμε και τον κιμά, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και ρίχνουμε το ρύζι.Αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε τον μαϊντανό και τον άνιθο.Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι νεράκι, να βράσουν για λίγο και να "δέσουν".
Γεμίζουμε τα κολοκύθια (λίγο πάνω από τη μέση, να έχει χώρο το ρύζι να φουσκώσει), τα στήνουμε όρθια, σε βαθειά κατσαρόλα και τα κλείνουμε με το καπάκι τους. Βάζουμε ενδιάμεσα τις πατάτες, όρθιες να γεμίσουν τα κενά και να στηρίξουν τα κολοκύθια.Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.....αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε νερό, μέχρι στα μισά των κολοκυθιών.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα, μέχρι να ¨σπάσει" το ρύζι και να μαλακώσουν οι πατάτες. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.... Χτυπάμε τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού και ζουμάκι από το φαγητό μας. Περιχύνουμε τα κολοκύθια και ανακινούμε γρήγορα και προσεχτικά την κατσαρόλα, μή  "κόψει" το αυγολέμονο !

ΣΗΜΕΊΩΣΗ : αν περισσέψει γέμιση, τη φυλάμε στην κατάψυξη, για να γεμίσουμε, κάποια άλλη φορά, φύλλα από λάχανο και να φτιάξουμε  "λαχανοντολμάδες" !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

2 σχόλια:

  1. Από τα πιό αγαπημένα μου φαγητά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το είχα μαγειρέψει ποτέ.Δοκίμασα με τον κατανοητό τρόπο της συνταγής (μπράβο syntages4u) και ένιωσα πολύ .....περήφανη που πέτυχα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα..χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή