Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ...


ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ...

Ομελέτα....Για το όνομά της, υπάρχει η άποψη ότι προέρχεται από το 
"ava mellita" ...αυγά με μέλι που έτρωγαν οι Ρωμαίοι.


ΥΛΙΚΑ

ΓΕΜΙΣΗ
* 1/2 φλυτζ. τομάτα ψιλοκομμένη (μόνο η ψύχα)
* 1/2 φλυτζ. φέτα
* 1 φλυτζ.σπανάκι χοντροκομμένο
* πιπέρι...λίγο ελαιόλαδο.....άνιθος ψιλοκομμένος

ΟΜΕΛΕΤΑ
"ομελέτα γεμιστή"

* 2 αυγά
* 2 κ.σ. γάλα
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* αλάτι...πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σπανάκι να σωταριστεί και να "κάτσει". Προσθέτουμε την τομάτα, τον άνιθο και πιπέρι. Σιγοβράζουν με τα υγρά τους, μέχρι να τα πιούν.
Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο λάδι. Όταν ψηθούν από την μια πλευρά, γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη. Αποσύρουμε την ομελέτα από τη φωτιά...Απλώνουμε τη γέμιση στη μισή ομελέτα. Προσθέτουμε τη φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη μισή. Την πιέζουμε ελαφρά να στρώσει και προσεκτικά να μη χυθεί η γέμιση. Την κυλάμε στο πιάτο και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο άνιθο !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, μόνο που προσέχουμε να μην υπάρχουν υγρά στη γέμιση !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου