ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ρεβυθοκεφτέδες" |
* 1 πακέτο ρεβύθια (500 γρ)
(χωρίς φλούδα κατά προτίμηση)
* 1 μεγάλη πατάτα
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
* δυόσμο (προτιμάμε τον φρέσκο)
* ρίγανη....αλάτι...πιπέρι....
* 1 κ.σ. (γεμάτη) αλεύρι
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και αλεύρι για το αλεύρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβύθια......Την άλλη μέρα, τα τρίβουμε να φύγουν, όσο γίνεται, περισσότερες φλούδες...Χύνουμε το νερό με τις φλούδες που επιπλέουν και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βαζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει αρκετά) να βράσουν. Όσο βράζουν τα
ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, περίπου 2 ώρες, να μαλακώσουν.Τα στραγίζουμε και τα λιώνουμε καλά με πηρούνι. Έχουμε βράσει την πατάτα και τη λιώνουμε και αυτή. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και στραγγίζουμε τα νερά του. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο.....
Σε ένα μπωλ βάζουμε τα ρεβύθια, την πατάτα, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το πιπέρι....Τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι...να γίνει μια ζύμη που να μοιάζει με ζύμη για κεφτεδάκια κιμά, Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι (δοκιμάζουμε).
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα και να ροδίσουν !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου