ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "χταπόδι ψητό στο γκριλ" |
* 1 χταπόδι ενός κιλού περίπου
* 1 φύλλο δάφνης
* 1/2 φλ.ξύδι
* κόκκοι πιπέρι
* 1/3 φλ.λάδι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
* ρίγανη
* λαδόξυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε προσεκτικά το χταπόδι, αφαιρούμε το "μάτι"....και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα βαθειά, σε μέτρια φωτιά, να σιγοβράσει στα υγρά του.
με ένα φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το ξύδι... μέχρι να μαλακώσει.
(εάν το χταπόδι μας δεν βγάλει αρκετά υγρά - όσα χρειαζόμαστε μέχρι να μαλακώσει - συμπληρώνουμε με νεράκι...)
με ένα φύλλο δάφνης, το πιπέρι και το ξύδι... μέχρι να μαλακώσει.
(εάν το χταπόδι μας δεν βγάλει αρκετά υγρά - όσα χρειαζόμαστε μέχρι να μαλακώσει - συμπληρώνουμε με νεράκι...)
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, και περιμένουμε να κρυώσει λίγο.
Χωρίζουμε τα πλοκάμια....Τα αραδιάζουμε ολόκληρα, σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με λάδι.
Βάζουμε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου μας στους 180* για 15-20'
να εξατμιστούν τα υγρά από το βράσιμο.... Μετά, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200*
και τα ψήνουμε, και από τις δυο μεριές, προσέχοντας να μή στεγνώσουν...
Όταν κάνουν ροδοψημένη τραγανή κρούστα, τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Χτυπάμε λαδόξυδο ( 2 λάδι -1 ξύδι) και το ρίχνουμε από πάνω.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη....και ο νόστιμος θαλασσινός μεζές μας είναι έτοιμος !!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ααααααααα!!!!!!!! μμμμμμμμμμμμ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσπεσιαλ μεζές!!
ΑπάντησηΔιαγραφή