ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟ
ΥΛΙΚΑ
* 1 πακέτο μακαρονάκι (500 γρ.)
* 2 συσκευασίες τόνος σε λάδι
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκελ. σκόρδο
* 1 πιπεριά κέρατο
* 1 σφηνάκι ούζο
* 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 πιπερίτσες τσίλι
* ρίγανη...αλάτι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και την
πιπεριά σε χοντρές ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και
ρίχνουμε τα κομμάτια της πιπεριάς...Τα σωτάρουμε να μαραθούν ελαφρά
και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μελώσει.... βάζουμε και τα σκόρδα.
Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μεγάλα
κομμάτια. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη, βάζουμε και τις δυο καυτερές πιπερίτσες.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθεί ο τόνος, για 2-3' και αποσύρουμε
από τη φωτιά.
Παράλληλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες
στη συσκευασία και τα σουρώνουμε.
Ενώνουμε τη σάλτσα τόνου με το μακαρονάκι...ανακατεύουμε να "δέσουν"
υλικά και αρώματα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε περισσότερο καυτερή τη γεύση της σάλτσας, ψιλοκόβουμε
τις πιπερίτσες τσίλι, πριν τις ρίξουμε στην κατσαρόλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ !....οι αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι (ή cayenne pepper) είναι περισσότερο
καυτερές από τις φρέσκες!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
ΥΛΙΚΑ
"μακαρονάκι με τόνο και ούζο" |
* 1 πακέτο μακαρονάκι (500 γρ.)
* 2 συσκευασίες τόνος σε λάδι
* 1 κρεμμύδι
* 2 σκελ. σκόρδο
* 1 πιπεριά κέρατο
* 1 σφηνάκι ούζο
* 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 πιπερίτσες τσίλι
* ρίγανη...αλάτι...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πιπεριά.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και την
πιπεριά σε χοντρές ροδέλες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και
ρίχνουμε τα κομμάτια της πιπεριάς...Τα σωτάρουμε να μαραθούν ελαφρά
και προσθέτουμε το κρεμμύδι να μελώσει.... βάζουμε και τα σκόρδα.
Όταν αναδείξουν το άρωμά τους, σβήνουμε με το ούζο.
Προσθέτουμε τον τόνο, τον οποίο έχουμε στραγγίξει και κόψει σε μεγάλα
κομμάτια. Πασπαλίζουμε τη ρίγανη, βάζουμε και τις δυο καυτερές πιπερίτσες.
Ανακατεύουμε προσεκτικά, να μη διαλυθεί ο τόνος, για 2-3' και αποσύρουμε
από τη φωτιά.
Παράλληλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες
στη συσκευασία και τα σουρώνουμε.
Ενώνουμε τη σάλτσα τόνου με το μακαρονάκι...ανακατεύουμε να "δέσουν"
υλικά και αρώματα και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν θέλουμε περισσότερο καυτερή τη γεύση της σάλτσας, ψιλοκόβουμε
τις πιπερίτσες τσίλι, πριν τις ρίξουμε στην κατσαρόλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ !....οι αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι (ή cayenne pepper) είναι περισσότερο
καυτερές από τις φρέσκες!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου