ΠΑΝΤΣΕΤΕΣ ΨΗΤΕΣ
Μαριναρισμένες σε κρασί, μουστάρδα, σκόρδο, κύμινο..........
εύκολες και γρήγορες συνταγές "παντσέτες ψητές" |
1 κιλό παντσέτες χοιρινές
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
1/2 φλ. κρασί
1/2 φλ.λάδι
1 κ.σ.μουστάρδα
αλάτι...πιπέρι...ρίγανη...κίμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις παντσέτες, τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και τις αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε το κρεμμύδι σε ροδέλλες.
Αραδιάζουμε επάνω τις παντσέτες.Ανακατεύουμε σε μπωλάκι το σκόρδο (τριμμένο),το λάδι, το κρασί, τη μουστάρδα και το κύμινο.Περιχύνουμε το κρέας. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βγάζουμε τις παντσέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε τηγάνι ψηστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, χωρίς να αρπάξουν για να παραμείνουν ζουμερές.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε τηγανάκι και σωτάρουμε, να μελώσουν τα κρεμμύδια.
Σε πιατέλα, στρώνουμε τη μελωμένη μαρινάδα και ακουμπάμε επάνω τις παντσέτες.
Σερβίρονται ζεστές....συνοδεύονται με πλούσια πράσινη σαλάτα !
....Και σίγουρα είναι ένας εξαιρετικός μεζές για κρασάκι και ουζάκι !!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου