Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ


ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

εύκολες και γρήγορες συνταγές "καλαμαράκια τηγανιτά"
ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό καλαμάρια μέτρια
* 1/2 φλ. ξύδι
* αλάτι
* αλεύρι
* λάδι για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(Αν έχουμε αγοράσει κατεψυγμένα, τα αποψύχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.)
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ τα καλαμαράκια........
Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα....Αφαιρούμε από το σώμα τη μεμβράνη
και το κόκκαλο και από τα πλοκάμια το μελάνι και το "μάτι".
Ακουμπάμε στο ξύλο κοπής ένα-ένα σώμα, κάνουμε μια ελαφριά κάθετη τομή,
στη μια πλευρά και ανοίγουμε το καλαμάρι.

Βάζουμε σε λεκάνη με μπόλικο νερό, τα σώματα και τα πλοκάμια....
Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.Ρίχνουμε το ξύδι και τα τρίβουμε.
Τα γυρίζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα βάζουμε (με το σουρωτήρι)
στο ψυγείο, σκεπασμένα, για μια ώρα, να στραγγίξουν τελείως.

Βάζουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι, να ζεσταθεί καλά.

Ρίχνουμε αλεύρι σε ταψάκι. Αλευρώνουμε ένα-ένα καλαμάρι, τινάζουμε το
πολύ αλεύρι και τα αραδιάζουμε στο τηγάνι. Δεν βάζουμε πολλά για να μη κολλήσουν.
 Στο τηγάνισμα, τα καλαμαράκια, μαζεύουν και "στρουφίζουν" .......
Προσέχουμε...... γιατί "πιτσιλάνε" καφτό λάδι... Τα τηγανίζουμε για 2-3' μέχρι να χρυσίσουν.
Τα πλοκάμια τα αλευρώνουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, να κάνουν κρούστα.
Βγάζουμε τα καλαμαράκια, σε ταψάκι,όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας,
για να τραβήξει το περίσσιο λάδι.

Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, ζεστά... αφράτα... και καλοψημένα...!
Τα συνοδεύουμε με φέτες λεμόνι !!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

2 σχόλια:

  1. Να είχα μια μερίδα τώρα...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακολουθησα τη συνταγη ιδιαιτερα αυτο με το ξυδι. πρωτη φορα το εκανα. τα καλαμαρακια δεν πιτσιλισαν οσο περιμενα και εγιναν πολυ αφρατα. μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή