ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
(για 50 μικρά κουλουράκια)
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 1/2 φλ. ζάχαρη
* 1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
* 2,5 φλ. φαρίνα (αλ.π.φ.μ.)
* 1.5 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
* 2 βανίλιες
* ξύσμα πορτοκαλιού
* 1/2 κ. γλ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μπωλ το λάδι με τη ζάχαρη για 3-4'...
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού...
Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και τις βανίλιες...
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα...
Προσθέτουμε το μπέίκιν πάουντερ και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνονοντας.
Αφού έχει τραβήξει το αλεύρι και δεν φαίνεται, βγάζουμε την εύπλαστη, μαλακή ζύμη μας,
σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα τού φούρνου μας, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 170* για 15' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα !
Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μη χάσουν την υγρασία τους και να παραμείνουν αφράτα !
Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μη χάσουν την υγρασία τους και να παραμείνουν αφράτα !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου