ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "καλαμαράκια τουρσί" |
* 1/2 κιλό καλαμάρια (καθαρισμένα)
* 1/2 φλ.ξύδι
* 1/3 φλ. λάδι
* 1 φύλλο δάφνης
* 2 καυτερές πιπεριές
* 1 κ.σ. κάπαρη
* κόκκοι πιπέρι
* αλάτι...ρίγανη....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε κατσαρόλα με λίγο νερό...ίσα-ίσα να τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε με το φύλλο δάφνης για 5-10' (ανάλογα με το μέγεθος)
να μαλακώσουν, όχι πολύ, να "κρατάνε"....
Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές.....
Τα βγάζουμε από το νεράκι τους και ρίχνουμε στην κατσαρόλα, τις πιπεριές, τους
κόκκους πιπέρι, λίγο αλάτι, λίγο λάδι και λίγο ξύδι. Βράζουν για 2-3'....
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε μπωλ, περιχύνουμε με το υγρό μείγμα...να τα σκεπάσει.
Προσθέτουμε την κάπαρη και τη ρίγανη.
Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι-ξύδι και το ρίχνουμε από πάνω.
Αφού κρυώσουν, κλείνουμε το μπωλ και τα διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν τα βάλουμε στο ψυγείο, διατηρούνται περισσότερο, αλλά πριν τα σερβίρουμε,
πρέπει να τα βγάζουμε νωρίτερα, να έρθουν στη θερμοκρασία δωματίου και.....
τα "φρεσκάρουμε" με λίγο ελαιόλαδο και σταγόνες ξύδι !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Ενδιαφέρουσα πρόταση !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν τα είχα μαγειρέψη ποτέ με αυτό τον τρόπο.Είναι τέλειος μεζες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή