ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ
Εκλεκτός θαλασσινός μεζές για ουζάκι και όχι μόνο !
ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "χταπόδι ξυδάτο" |
* 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
* 1 φύλλο δάφνης
* 1/2 φλ.ξύδι
* κόκκοι πιπέρι
~~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
* 2/3 φλ.ελαιόλαδο
* 1/3 φλ.ξύδι
* ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι....αφαιρούμε το "μάτι"....το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα βαθειά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να βγάλει τα υγρά του.
Προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης, τους κόκκους πιπέρι και το μισό φλυτζάνι ξύδι..
Όταν κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
(για να προλάβει να μαλακώσει, ίσως χρειαστεί, προς το τέλος, να συμπληρώσουμε νεράκι
ή ακόμα καλλίτερα λίγο κρασί...)
Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, και αφού κρυώσει λίγο,
το κόβουμε σε κομμάτια μπουκιάς και το βάζουμε σε δοχείο (με καπάκι).
Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και τη ρίγανη και περιχύνουμε το χταπόδι.
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρουμε, το βγάζουμε από το ψυγείο νωρίτερα, για να υγροποιηθεί το λάδι,
το οποίο πήζει στην χαμηλή θερμοκρασία του ψυγείου.
"Φρεσκάρουμε" το χταποδάκι μας, με λίγο λαδόξυδο !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
ουάου!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικός μεζές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου έλειψε το χταπόδι που το κάνεις πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή