Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
Σουτζουκάκια
* 500 γρ. κιμάς
"σουτζουκάκια με κριθαράκι στον φούρνο"
* 1/2 φρατζόλα ψωμί
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 κ σ. λάδι
* αλάτι, πιπέρι, 
* 1/2 κ.γλ. κύμινο
αλεύρι για το αλεύρωμα...
λάδι για το τηγάνισμα...
Κριθαράκι
* 2 φλ. κριθαράκι χοντρό
* 1/3 φλ.λάδι
* 1,5 φλ. τοματάκια ψιλ/μένα
* 1 κ.σ. πελτέ
* 1 κρεμμύδι μέτριο
* 1 ξυλ. κανέλας
* αλάτι, πιπέρι, 
* λίγη ζάχαρη
* 100 γρ. τυρί
  (γραβιέρα...edam...gouda...)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουτζουκάκια
Μουλιάζουμε το ψωμί, αφαιρούμε την κόρα και στύβουμε καλά την ψύχα.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
Βάζουμε σε μπωλ όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Τα πλάθουμε και τα αλευρώνουμε, τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τα τηγανίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα.
Κριθαράκι
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τo σωτάρουμε ελαφρά, να μελώσει.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά να μη κολλήσει. Βάζουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε και τα τοματάκια....Προσθέτουμε πέντε φλυτζάνια νερό ζεστό. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και το ξύλο κανέλας και ρίχνουμε και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε (ανακατεύοντας συχνά) για 15' και γυρίζουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Αραδιάζουμε στο κριθαράκι τα σουτζουκάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180* για 15-20' περίπου, μέχρι να σπάσει το κριθαράκι 
και να δέσει η σάλτσα του φαγητού μας. 
Λίγο πριν το βγάλουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομματάκια το τυρί και τα μπήγουμε ενδιάμεσα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου