Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΡΟΔΕΛΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΡΟΔΕΛΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ


"καλαμάρια ροδέλες στιφάδο"
ΥΛΙΚΑ

* 800 γρ. καλαμάρια (ή θράψαλα)
   (ροδέλες κατ/νες)
* 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
* 1 σκ. σκόρδο
* 1/2 φλ.λάδι
* 1/3 φλ. ξύδι
* 1 κ.σ. τομάτα πελτέ
* 1 φύλλο δάφνης
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις ροδέλες (από καλαμάρια ή θράψαλα) σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να αποψυχτούν, στη θερμοκρασία τού χώρου και να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με νερό, όπως είναι με τα φλούδια....(θα...κλάψουμε λιγότερο στο καθάρισμα).
Τα καθαρίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε....
Σε πλατειά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε και τα κρεμμυδάκια. Όσο ζεσταίνεται το λάδι, τα σωτάρουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο χοντροκομμένο. Αφού αναδείξουν το άρωμά τους, σβήνουμε το σωτάρισμα με το ξύδι. Βάζουμε τα καλαμάρια στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε γλυκά. Στη βάση της κατσαρόλας, διαλύουμε τον πελτέ. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, δύο φλυτζάνια νερό ζεστό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να δέσει και να μελώσει η σάλτσα τού φαγητού μας!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου