ΠΑΤΑΤΕΣ "ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ" .... ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό πατάτες
* 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
* αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες, (σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά) όπως θα τις κόβαμε για τηγάνισμα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας. (αν είναι αντικολλητικό, δεν θα χρειαστεί)...
Ρίχνουμε τις πατάτες απλωτά και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.....
Ανακατεύουμε, να λαδωθούν όλες οι πατάτες.....
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στον φούρνο....
Ρίχνουμε τις πατάτες απλωτά και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.....
Ανακατεύουμε, να λαδωθούν όλες οι πατάτες.....
Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε στον φούρνο....
Ψήνουμε στον αέρα.....στους 180* για μισή ώρα
περίπου.....Παρακολουθούμε να κάνουν τραγανή κρούστα και να πάρουν το χρώμα της τηγανιτής πατάτας !
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : αποφεύγουμε τα μυρωδικά στο ταψί,διότι θα θυμίζουν πατάτες φούρνου....Μπορούμε όμως, όταν τις βγάλουμε από τον
φούρνο να ρίξουμε λίγη ρίγανη, ή και τυρί τριμμένο !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Έβαλα τις πατάτες χωρίς λαδόκολλα σε αντικολλητικό ταψάκι.....έγιναν τέλειες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΤΣΙ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ Η ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ Η ΣΤΟ ΧΤΙΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή