Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ


ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΡΕΒΥΘΙΑ
ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

"σουτζουκάκια από ρεβύθια με σάλτσα τομάτας"
* 1.5 φλ.ρεβύθια (αποφλοιωμένα)
* 1 κρεμμύδι ξερό
* 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλ/νο
* 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια ψιλ/νη
(ή 1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξ/νη)
* 1 κ.σ αλεύρι
* κύμινο...αλάτι...πιπέρι
* φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
* λάδι για το τηγάνισμα
~~~~~~~~~~~~
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
* 1 κουτί τοματάκια ψιλοκ/να
* 2 κ.σ. λάδι
* 3 μπαχάρια (κόκκοι)
* 2 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφι)
* αλάτι...πιπέρι...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια, από το προηγούμενο βράδυ, σε αρκετό ζεστό νερό.
Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, λίγα-λίγα.
Βάζουμε σε λεκάνη, τα λιωμένα ρεβύθια, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και την ρίγανη.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα πανάρουμε στην τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια, αραιά, για να μπορούμε να τα γυρίσουμε εύκολα.
Τα τηγανίζουμε, να κάνουν ροδοκόκκινη κρούστα, γύρω-γύρω.....

(Τα γυρίζουμε προσεκτικά, με δυο πηρούνια, για να μή σπάσουν)
Τα βγάζουμε σε ταψάκι με χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα :
Βάζουμε σε κατσαρολάκι, όλα τα υλικά, με ένα φλυτζάνι νερό και τα σιγοβράζουμε
σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με το λαδάκι της.

Δεν βάζουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, διότι είναι τρυφερά, λόγω υλικών.
Την ώρα του σερβιρίσματος,τοποθετούμε στο πιάτο, όσα σουτζουκάκια θέλουμε
στη μερίδα, και ρίχνουμε από πάνω την νόστιμη σάλτσα μας.

Αν θέλουμε, τα συνοδεύουμε, με ρύζι πιλάφι ή πατατούλες τηγανιτές !


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου