Σας ευχόμαστε καλές γιορτές! Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ


εύκολες και γρήγορες συνταγές "ντομάτες και πιπεριές γεμιστές"
ΥΛΙΚΑ

* 6-8 τομάτες "γεμάτες" μέτριες
* 2 πιπεριές πράσινες μέτριες
* 2 κουτ.σούπας ρύζι για κάθε τεμάχιο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο (ή δύο μέτρια)
* 1 σκελίδα σκόρδο
* μαϊντανός....δυόσμος....λίγη ρίγανη
* 2-3 πατάτες
* 2 κ.γλ. πελτέ
* τριμμένη φρυγανιά.... *ελαιόλαδο...αλατιπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις τομάτες και τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας,,,,,,
Κόβουμε την επάνω μεριά τους (δημιουργώντας ένα "καπάκι")
Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε την ψύχα από τις τομάτες και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την "καρδιά" από τις πιπεριές (πετώντας τα σποράκια)....τα βάζουμε όλα σε ένα μπωλ.....Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στην βάση κάθε τομάτας και αλατίζουμε το εσωτερικό στις πιπεριές.......

Σε μικρότερο μπωλάκι βαζουμε το ρύζι με νερό,να μουλιάσει....
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο, τον μαϊντανό,τον δυόσμο.....
Σε μια λεκάνη τρίβουμε (στον τρίφτη) την ψύχα από τις τομάτες....και τις πιπεριές......ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα υλικά μας...
Προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει και σουρώσει).... ελαιόλαδο, αλατιπίπερο, ρίγανη και το ένα κουταλάκι πελτέ......ανακατεύουμε να "δέσουν" τα υλικά......
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, (τα 2/3)...Κλείνουμε τα "καπάκια" τους....Όση γέμιση μας περισσέψει την ρίχνουμε στο ταψί, ανάμεσα στις τομάτες.
Στην ίδια λεκάνη κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες (που έχουμε ήδη καθαρίσει και πλύνει).....Προσθέτουμε αλατοπίπερο....λάδι....και το δεύτερο κουταλάκι πελτέ......ανακατεύουμε και τις βάζουμε στο ταψί.....Με ένα ποτήρι νερό "ξεπλένουμε" την λεκάνη και το ρίχνουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε πάνω σε κάθε γεμιστό, λίγο λαδάκι....αλατοπιπερώνουμε... και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά όλο το ταψί !
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* για μία ώρα περίπου...να "σπάσει" το ρύζι και να μείνει το φαγητό μας με το λαδάκι του !!

Σημείωση: Όταν οι μυρωδιές, του φαγητού που ψήνουμε, γεμίσουν τον χώρο.....το φαγητό μας
                είναι σχεδόν έτοιμο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου