Γίνετε και εσείς ένας από τους εκατοντάδες αναγνώστες μας που λαμβάνουν πρώτοι όλες τις νέες μας συνταγές

το email σας:

ΒΡΕΙΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ...

Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

Τα μανιτάρια Pleurotus
είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, ίδιας διατροφικής αξίας με αυτές του κρέατος...αλλά 
με ελάχιστες ποσότητες λίπους και σακχάρων....και πλούσια σε φυτικές ίνες.
Δίνουν ελάχιστες θερμίδες...13 ανά 100 γραμμάρια..
Στην αρχαιότητα θεωρούνταν ελιξίριο της αθανασίας !


ΥΛΙΚΑ
εύκολες και γρήγορες συνταγές "ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους"

* 250 γρ.φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους
* 1/2 φλ.λάδι
* 1 κρεμμύδι
* 1 σκ.σκόρδο
* 1 ποτ.κρασιού ...κρασί
* 1 φλ.ρύζι (νυχάκι..καρολίνα..)
* 4 φλ.νερό ζεστό
* 1 φέτα λεμόνι......1 φύλλο δάφνης
* 2 κ.σ.μαϊντανός....μια τσιμπιά ρίγανη
* αλάτι ...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε...
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο...
Σε πλατειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε, λίγο, μέχρι να μελώσουν.

Βάζουμε το ρύζι και το "γυρίζουμε" στην κατσαρόλα για 2-3'....
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε με τα άλλα υλικά για 2-3 λεπτά, μόνο,
για να κρατήσουν τα υγρά τους και να μή στεγνώσουν...
Σβήνουμε με το κρασί....και αφού εξατμιστεί, αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο
το νερό και να ανακατεύουμε συνεχώς....
Αλατοπιπερώνουμε....και προσθέτουμε το φύλλο δάφνης...τη φέτα λεμονιού
τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη ρίγανη...
Σιγοβράζουμε για 8-10' ανακατεύοντας προσεχτικά....
Αποσύρουμε το ριζότο από τη φωτιά, όσο κρατάει ακόμα
τα υγρά του....
Σερβιρεται ζεστό κι αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω μαλακό, τριμμένο τυρί....!

ΕΔΩ....η συνταγή με εικόνες.....βήμα-βήμα...!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου