ΑΡΝΑΚΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ
Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης. Απλό, με ελάχιστα υλικά.
Το μυστικό της νοστιμιάς του;
Μαγείρεμα σε π ο λ ύ χαμηλή θερμοκρασία.
ΥΛΙΚΑ
* 1 κιλό αρνάκι σπάλα (χεράκι)
* 1 ποτήρι ελαιόλαδο
* αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να κόψει σε μικρές μερίδες το κρέας.
Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 1-1,5 ώρα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι και περιχύνουμε το λάδι.
Σε δυνατή φωτιά τσιγαριάζουμε το κρέας, μέχρι να αλλάξει χρώμα, να "ασπρίσει".
Πασπαλίζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά....
(σε διαβάθμιση μέχρι το 9, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 1,5-2)
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το φαγητό μας θα ψηθεί με
τα υγρά που θα "κατεβάσει" το κρέας και το αρκετό λάδι που ρίξαμε.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου,να πιει τα υγρά και να να μείνει με το λαδάκι του.
Το κρέας, ήδη, θα έχει μαλακώσει και θα έχει γίνει..."λουκούμι" !!
Σερβίρουμε σε πιατέλα μόνο το αρνάκι, αφήνοντας το λάδι στην κατσαρόλα.
Το συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου......
και δροσερό κόκκινο κρασάκι !!
Σημείωση :
* Αυτή η συνταγή είναι η απλή, παραδοσιακή συνταγή για το τσιγαριαστό αρνάκι, όπως το μαγειρεύει η Γραμματούλα....φίλη από τα Χανιά.
* Προαιρετικά όμως, μπορούμε να προσθέσουμε, κρασί ή λεμόνι ρίγανη ή δενδρολίβανο.
* Προσέχουμε, κατά το τσιγάριασμα, να μη κάνει το κρέας μας, κρούστα και "κρατήσει"
τα υγρά του....Το χρώμα θα το πάρει, όταν τελειώσει το μαγείρεμά του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης. Απλό, με ελάχιστα υλικά.
Το μυστικό της νοστιμιάς του;
Μαγείρεμα σε π ο λ ύ χαμηλή θερμοκρασία.
εύκολες και γρήγορες συνταγές "αρνάκι τσιγαριαστό" |
* 1 κιλό αρνάκι σπάλα (χεράκι)
* 1 ποτήρι ελαιόλαδο
* αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας, να κόψει σε μικρές μερίδες το κρέας.
Το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 1-1,5 ώρα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι και περιχύνουμε το λάδι.
Σε δυνατή φωτιά τσιγαριάζουμε το κρέας, μέχρι να αλλάξει χρώμα, να "ασπρίσει".
Πασπαλίζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά....
(σε διαβάθμιση μέχρι το 9, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 1,5-2)
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό. Το φαγητό μας θα ψηθεί με
τα υγρά που θα "κατεβάσει" το κρέας και το αρκετό λάδι που ρίξαμε.
Σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου,να πιει τα υγρά και να να μείνει με το λαδάκι του.
Το κρέας, ήδη, θα έχει μαλακώσει και θα έχει γίνει..."λουκούμι" !!
Σερβίρουμε σε πιατέλα μόνο το αρνάκι, αφήνοντας το λάδι στην κατσαρόλα.
Το συνοδεύουμε με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου......
και δροσερό κόκκινο κρασάκι !!
Σημείωση :
* Αυτή η συνταγή είναι η απλή, παραδοσιακή συνταγή για το τσιγαριαστό αρνάκι, όπως το μαγειρεύει η Γραμματούλα....φίλη από τα Χανιά.
* Προαιρετικά όμως, μπορούμε να προσθέσουμε, κρασί ή λεμόνι ρίγανη ή δενδρολίβανο.
* Προσέχουμε, κατά το τσιγάριασμα, να μη κάνει το κρέας μας, κρούστα και "κρατήσει"
τα υγρά του....Το χρώμα θα το πάρει, όταν τελειώσει το μαγείρεμά του.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου